Wednesday, July 18, 2007

pekida dan bersatu aman sejagat


Ok,utk tajuk PEKIDA dan BERSATU AMAN SEJAGAT...kat cni aku ingin tegaskan,ape yg aku sampaikan ni hanyelah berdasarkan knowledge ygbrader2 aku bagi...so kalau ade yg ingin memperbetulkan,sila la anta komen...ok,ape yang aku tahu,PEKIDA dan BERSATU AMAN SEJAGAT ni pejuangan die same,cume PEKIDA ade connection ataupun dengan kate lain ade contact jugakla dengan goverment...BERSATU AMAN SEJAGAT plak memang xde sangkut paut dgn kerajaan...budak2 PEKIDA ni nk tunjukkan identiti dieorang senang je,depa cuma tnjuk kad,trus lepas...tpi untuk budak2 under BERSATU AMAN SEJAGAT,depa ade pantun2 depa sendiri,buah2 rahsie...aku x cakap pun yang PEKIDA xde sume tu cume dari segi nak memperkenalkan diri kat org tu lain....TETAPI,kad ahli yang digunakan oleh ahli2 PEKIDA ni digunekan secare berleluase,smpai kaum cine pun boleh pegang kad ni,apehal????budak2 yg bukan ahli pun ade yg pegang kad ni,ala,ape susah,photostat colour pastu lmnte kan die,dh jadi,senang...tapi,bile jumpe ngn orang lain mulela tergugup gugup nk jwb pantun...amek ko,3,4 ratus kene cas/dam,x ke rugi...padan muke pun ade jugak...so,klu BERSATU AMAN SEJAGAT ni,depa gunekan pantun2 dan buah2 untuk kenal pasti ahli ataupun tidak...dan aku rase dgn pantun2 dan buah2 yg ade ni dptla menjage name baik pertubuhan,xdela org gune name pertubuhan klu seseorang tu buat jahat,klu gune jgk...hahhaha,pndai jwbla....dalam semua 30 prinsip dan perjuangan BERSATU AMAN SEJAGAT pun ade sebut,perjuangan kene rahsiekan...dan lagi satu yg aku pelik,bukanke name ayahande atau ayahande tu sendiri kne dirahsiekan??tpi kanape PEKIDA boleh plak tunju ayahande diorang di khalayak ramai??klu time penyampaian selendang ke ape ke,bukan main terdedah lagi ayahande di khalayak ramai...tpi pepehalpun,dua2 petubuhan ni menjage kebajikan kaum Melayu,itu yg semestinye..

19 comments:

ekin said...

jawab, jawab, jawab... sokong bersatu, aman, sejagat

blah_utara said...

salam...
nk tnye ckt..
B.A.S. tu bkn bwh pyung 36 ke????
tmpng tnye je...
kalo btol B.A.S. tu bwh pyung 36,mknenye perjalanan ke 2-2 pihak sharusnye tidak same..
sbb 30 jln putih..
36 jln merah...
kalo slh tlong btol kn...
cpt bg pndapat msing2....
aq pown tngh keliru nie...bantuan2..

blah_utara said...

lg stu nk tnye nie....
36(merah) and 30(putih)..
mane wujud dulu????
pening2....???????????

tiger said...

snang citala,puki mak hang sambar batang pak hang dulu ka,batang pak hang tutuh mak hang punya lubang puki dulu???putih(bapa),merah(ibu)...pikir2kanlah..,

tiger said...

snang citala,puki mak hang sambar batang pak hang dulu ka,batang pak hang tutuh mak hang punya lubang puki dulu???putih(bapa),merah(ibu)...pikir2kanlah..,

bajang said...

hahaha....kesian...idup2 kena kencing...putih wujud dlu baru merah...satu masa dlu pekida ngn BAS xngam...sapa2 yg kantoi ambik merah akan d belasah sebelum d baiah semula...xpecaya p tnya org2 lama negeri kedah nun...smpai hari ni depa xterima idelogi merah bebudak kl ja tehegeh2...p cari merah...blah2 selatan gila cari merah...hahaha...

acap yun said...

cari lah ... putih dari mana dan merah dari mana ... yg ade skanx semua baru ... yg lame semua dah dalam gelap ... ade rahsia dalam rahsia ...

along gunung said...

Hisap konek la woi...

Shah Keras said...

Nabi Adam dahulu barulah Hawa...
Putih itu Bapa, Merah itu Ibu....
Salam 30 ///

Shah Keras said...

Hehehehe... Maaf abg xsemuanya drpd Selatan cri Merah... sy pon asl drpd selatan tp jalan Putih yg sy junjung... /// Salam 30

Shah Keras said...

Hehehehe... Maaf abg xsemuanya drpd Selatan cri Merah... sy pon asl drpd selatan tp jalan Putih yg sy junjung... /// Salam 30

Shah Keras said...

Nabi Adam dahulu barulah Hawa...
Putih itu Bapa, Merah itu Ibu....
Salam 30 ///

Shamimi Wee_lut said...

assalam..
xkesah laa ap2 pon, yg pnting kita thu sbb ap dan utk ap perjuangan kita..

beby rafi said...

Assalamualaikum maaf mencela sya ada nak tanya nie knapa kongsi pakai sarang labah² dan bkn pkai labah²? Mohon pencerahan

necrophagist189 said...

Penunggang agama paling dasyat. Perangai jahat. Zalim. Habis nama nabi bagai.

necrophagist189 said...

Penunggang agama paling dasyat. Perangai jahat. Zalim. Habis nama nabi bagai.

Mahmud Ahmad said...
This comment has been removed by the author.
Mahmud Ahmad said...

Perjalanan terjauh dan terberat adalah perjalanan ke Masjid. Buat yg ni dulu. Baru cerita perjuangan.

Khairuldon Salem said...

Guna labah2 tu sebab kongsi merah bergabung dgn spiderman utk menambahkan lagi bisa pd sengatan...