Tuesday, July 17, 2007

bersatu aman sejagat...


klu tgk bdk2 skarang,waaah,bkn main bergaye posing sane sini dgn beg pasung belah kanan,kolar kasi angkat,pakai gelang putus siap ade kepale dragon lagi...emm,ni la salah satu identiti yg ditunjukkan oleh budak2 pekida atau biase kite dgr,3 line...tapi yg peliknye kalau stakat pakai camtu,ilmu kat dlm x penuh,x payahla nk tunjuk...kite rase kite besar padahal ade org lagi besar dari kite...niat di hati ni bukan nak kate kat sesape,tpi sesape yg ade prangai camtu,tgkla cermin berulang kali...aku tulis bnde ni bukan nk hentam saudara2 yg same perjuangan tpi aku ade knal sorang brader kawasan nih,abang long ,tpi prangai die,sifat die mmg disenangi org ramai la...adik bradik bwh die pn sume ditapis dlu sblm msuk,bkn main hentam kromo je...lps tu die bgi nasihat dkt kite ttg agame,tatatertib sumela...yg aku nk point skarang ni ialah ade sestengah yg bru 'UP',depa dh msuk ni,fuh,bkn stakat abg chik ni,abg long trus nk jadi,padahal bru brape minggu pancung...so,klu nk crite ttg prangai bdk2 ni mmg pnjg,aku tulis bnde ni pun sekadar pembuka kate sahaje...so,sesape yg terase,aku mntk maaf,dn klu bleh ubahla prangai,mkin rendah diri seseorg tu makin org respect..ikut resam padi..makin berisi makin tunduk..

8 comments:

ekin said...

jawab, jawab, jawab... sokong 360

Ariff Cole said...

hahahaha

Yusof Abu said...

Duduklah dalam perjuangan apa sekalipun... tak kisah.. merah ke.. putih ke... semua ini mempunyai maksud yang baik pada dasarnya... malang sekali.. kadang2 kita lihat.. siputih mengutuk simerah dan begitulah sebaliknya... walhal.. tak semua yang putih itu putih berseri dan tak semua yang merah itu merah matanya... ingatlah wahai titisanku.... apa yang penting.. apa yang penting... KERJASAMAAA...
KERJASAMA yang dimaksudkan.. sentiasalah ingat meningati antara satu sama lain agar jangan leka dan lena dengan dunia...tarik nafas.... tahan... ingatlah Allah....

jacob said...

BIASA LAH KALO ABG2 CUMA KEJAR DUIT...RAMAI ADIK2 BANYAK LAH ONGKOS MASUK...MASYUK BEB..HAHAHA

jacob said...

BIASA LAH KALO ABG2 CUMA KEJAR DUIT...RAMAI ADIK2 BANYAK LAH ONGKOS MASUK...MASYUK BEB..HAHAHA

akram azman said...

Owhh mcm tu ka?

akram azman said...

Owhh mcm tu ka?

beby rafi said...

Assalamualaikum maaf mencela sya ada nak tanya nie knapa kongsi pakai sarang labah² dan bukan labah²?mohon pencerahan